Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Een nieuwe update in Chrome, de browser van webgigant Google, zou het laden van pagina’s met veel Javascript-toepassingen tot dertig procent sneller moeten maken. Dat maakte Google gisteren bekend.

De V8-motor, de achterliggende Javascript-vertaler van Chrome, wordt door de update flink versneld. Ook wijzigingen in Webkit, de code die ervoor zorgt dat webpagina’s weergegeven worden, zorgen voor een prestatieverbetering.

Een snelle Javascript-motor helpt om webapplicaties gebruiksvriendelijker te maken, omdat wachttijden korter worden. Daarom concentreren de meeste browserontwikkelaars zich momenteel op verbeteringen op dat front. Het Firefox-team werkt nu ook aan verbeteringen in Tracemonkey, de nieuwe Javascript-engine in browsers van Mozilla. Die nieuwe motor zou klaar moeten zijn voor de release van Firefox 3.5, ergens in de tweede helft van 2009.

In de nieuwe versie van Google Chrome zitten ook enkele langverwachte nieuwe functies. Zo kan je nu gênante sites verwijderen uit de lijst met meest gebruikte websites. Ook kan je webformulieren automatisch laten invullen.

De update wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd bij huidige Chrome-gebruikers.

 

External links

Google Chrome