Jean-Marie Dedecker wordt het meest vermeld op Vlaamse blogs. Dat blijkt uit cijfers van De Blogoloog, een zoekmachine die Vlaamse blog- en Twitter-berichten indexeert.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Jean-Marie Dedecker wordt het meest vermeld op Vlaamse blogs. Dat blijkt uit cijfers van De Blogoloog, een zoekmachine die Vlaamse blog- en Twitter-berichten indexeert.

Dedeckers naam werd 209 keer genoemd op Vlaamse blogs. Hij wordt op de voet gevolgd door Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V), die met 189 vermeldingen een tweede plaats haalt. Filip Dewinter bemachtigt de derde podiumplaats.

Dit betekent evenwel niet dat Dedecker met de vingers in de neus de verkiezingen zal winnen, en het zegt zelfs niets over de populariteit van de politicus: het betekent enkel dat er veel over de man geblogd wordt. Of dat in een positieve of negatieve context gebeurt, valt uit de cijfers helemaal niet op te maken.

Uit de cijfers van De Blogoloog valt wel af te leiden dat er veel geblogd wordt over een kleine groep toppolitici, terwijl er over een hele grote groep politici maar erg weinig terug te vinden valt. 

Beeld: Het Nieuwsblad

External links

De Blogoloog