Uit een door Microsoft gevoerde enquête onder Europeanen blijkt dat Internet Explorer nog steeds de populairste browser is; met in heel Europa 61,7 procent van de gebruikers en in België 66,9 procent. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen versies van Internet Explorer.

De eerstvolgende populaire browser is Firefox met een aandeel van 25,6 procent in Europa en 17,9 procent in België. Verrassend is het aandeel van Google Chrome, waar in Europa 7,4 procent van de gebruikers mee surft en zelfs 11,3 procent van de Belgen.

Verschil vaak niet bekend
Van de Europeanen zegt 51,7 procent "grotendeels niet" of "totaal niet" op de hoogte te zijn van de verschillen tussen browsers. In België gaat het zelfs om 62,7 procent van de gebruikers.

De belangrijkste reden om een browser te gebruiken lijkt daarmee hand in hand te gaan. 54,5 procent van de Europeanen en 60 procent van de Belgen geeft aan dat ze de browser gebruiken omdat deze al op de computer geïnstalleerd was.

Motivatie: verveling
De Belgische surfer zit gemiddeld één tot twee uur aan één stuk op internet. Een derde van de mensen bezoekt drie tot vier websites tijdens zo’n surftocht. Populairste bestemmingen zijn: nieuws, sociale netwerken en ontspanning. Gokken, beroemdheden en mode zijn de minst populaire onderwerpen. Van de tien sites die een gemiddelde internetter bezoekt, zijn er drie nieuw.

Bijna een kwart van de Belgen geeft in het onderzoek aan uit verveling naar onbekende websites te surfen, wat meteen de belangrijkste motivatie is om op onderzoek uit te gaan. Andere redenen zijn aanbevelingen van vrienden, tijdschriften en websites.

External links

Firefox

External links

Google Chrome

External links

Opera

External links

Internet Explorer