Toezichthouder BIPT lanceert een website die telefonie- en internetabonnementen vergelijkt. Op Bestetarief.be zie je in slechts vijf minuten welk abonnement het best bij je past. De site is donderdag officieel voorgesteld bij minister van Telecommunicatie Vincent Van Quickenborne.

"Deze website zal de consument helpen bij het bepalen van het voordeligste tarief voor zowel vaste telefonie, gsm als voor internettoegang", zegt Van Quickenborne. "Tests wijzen immers uit dat mensen tot 25 procent kunnen besparen op hun gsm-factuur. Voor internet is zelfs meer dan de helft beter af met een veel goedkoper abonnement."

Zowat alle grote en kleine spelers zijn opgenomen in de test. In totaal zijn er veertig tariefplannen voor vaste telefonie opgenomen, 180 mobiele tariefplannen (inclusief prepaid-aanbiedingen) en 66 internetabonnementen. De operatoren houden zelf de aanbiedingen actueel en ook huidige promoties worden meegeteld.

De vergelijking maken gaat snel maar vraagt wel gegevens over het dagdagelijks telecomgebruik. Toch komt het BIPT hierin tegemoet. Zo heeft het al een aantal marktgegevens op voorhand ingevoerd om een gemiddeld profiel zo goed mogelijk te simuleren.

De site is overigens ook in het Frans en Engels beschikbaar op Meilleurtarif.be en Besttariff.be.

External links

Bestetarief.be