Volgens minister Van Quickenborne zal België niet lang meer een van de duurste landen in de EU blijven wat telecom en breedband betreft. Hij reageert daarmee op een rapport van de Europese Commissie dat vernietigend is voor ons land.

Het nieuwe rapport bevestigt nogmaals dat de telefonietarieven te hoog blijven in België, net zoals de breedbandprijzen. En het stelt onomwonden dat het gebrek aan concurrentie op onze markt daar de oorzaak van is.

Prijzen zullen dalen
Volgens Van Quickenborne zal daar echter snel verandering in komen. “Ik geloof dat de prijzen in België uiteindelijk beginnen te dalen”, zegt de minister.

“Eurocommissaris Reding steunt ten volle de recente evolutie in België om de regulator te versterken via een wet die deze week werd gestemd in het parlement, de benoemingen van een nieuwe raad van het BIPT door een onafhankelijke en internationale jury, en de initiatieven om een vierde mobiele operator op de Belgische markt toe te laten.”

Volgens de studie valt België uit de top wat breedbandpenetratie betreft. We staan op de achtste plaats, terwijl we vroeger steeds aan de top stonden.