Als je onze reeks over Linux-applicaties trouw gevolgd hebt, dan weet je ondertussen al welke software je kan aanboren als alternatief voor Microsoft Office, Adobe Photoshop of Skype. In dit artikel bespreken we twee andere toepassingen die de overgang van Mac of Windows naar Linux vergemakkelijken: Thunderbird en ESET NOD32.

Thunderbird

Thunderbird

Mozilla Thunderbird werd ontwikkeld door dezelfde organisatie die we kennen van Firefox. Nadat de Mozilla Foundation in 2012 besloot om Thunderbird niet langer te updaten, kwam de gemeenschap samen om de mailingapplicatie van nieuwe functies te voorzien. Het resultaat is een ijzersterke e-mail client.

Wie niet tevreden is met zijn huidige programma kan het zeker eens uitproberen. Thunderbird wordt dan ook gezien als een beter, completer en makkelijker te gebruiken oplossing dan Gmail, en dat is sterk.

ESET NOD32

eset nod32

Linux staat erom bekend weinig te vrezen te hebben van malware. Er bestaan dan ook veel meer virussen voor Windows. Toch kan het nooit kwaad je systeem te beschermen met een antivirusapplicatie. Uit tests van AV-Test blijkt dat ESET NOD32 de meeste malware op Linux- en Windows-systemen detecteert. Het programma weegt niet bijster zwaar, wat ook niet hoeft aangezien zijn actieradius tamelijk beperkt is.

Bij deze loopt onze Linux-reeks ten einde. Wil je meer alternatieve programma’s leren kennen, dan kan je steeds terecht bij onze voorgaande delen. Veel succes!