Je kent het wel, je bekijkt één aflevering van een ‘guilty pleasure’-serie zoals The Circle en Netflix blijft je wekenlang aanraden om toch verder te kijken. Bovendien begint de streamingdienst ook andere slechte reality-tv shows aan te raden die je misschien wel leuk kan vinden. Niet dus. Tijd om daar iets aan te doen.

Stap 1: Je account beheren

Begin met het navigeren naar je Netflix account-instellingen. Dat kan via https://www.netflix.com/YourAccount of door in de app op ‘Meer’ te tikken en naar ‘Account’ te navigeren. Onderaan vind je de instellingen voor jouw specifieke profiel. Klik op ‘Kijkactiviteit’ om verder te gaan.

Netflix houdt alles bij dat je kijkt. Alles.

Stap 2: Series verwijderen

In je kijklijst zie je een overzicht van elke aflevering die je ooit gezien hebt. Geen zorgen, je hoeft ze niet één voor één te gaan verwijderen. Klik rechts naast een van de afleveringen van een slechte serie op het verbodsbord. Netflix geeft nu aan dat de aflevering binnen de 24 uur verwijderd zal worden uit je geschiedenis en niet meer voor aanbevelingen gebruikt zal worden. Hoera! Klik op serie verbergen om de volledige reeks te verwijderen.

Niemand hoeft nog te weten wat jij kijkt.