google home

Ben jij iemand wiens huis ondertussen al vol staat met slimme toestellen? Dat deze uitgerust zijn met heel wat handige functionaliteiten die ons dagelijkse leven een stuk eenvoudiger maken, dat staat niet langer meer ter discussie. Maar soms kan het gebeuren dat deze apparaten onbedoeld opspringen tijdens een persoonlijke conversatie met je huisgenoten. Als je niet wilt dat je meest intieme gesprekken naar Google worden gestuurd, dan kan je gelukkig op vrij eenvoudige wijze je gesprekhistorie met Google Assistant verwijderen.

Hey Google

Google heeft in Assistant enkele stemcommando’s geprogrammeerd waarmee je het kan vragen de laatste opnames te verwijderen. Zeg simpelweg ‘Hey Google, dit was niet voor jou bestemd’. Dit verwijdert de laatst geregistreerde opname door het apparaat.

Hecht je belang aan je privacy, dan is het een goed idee om af en toe je opnamegeschiedenis eens te verwijderen. Dit kan met het stemcommando “Hey Google, verwijder al mijn opnames van deze dag/week/maand”. In het menu ‘Mijn activiteit’ van je Google-account kan je controleren of de opnames verwijderd zijn.

Activiteiten verwijderen

Op het einde van de vorige stap hebben we je al doorverwezen naar het menu ‘Mijn Activiteit’. Dit bevat nog enkele functionaliteiten om opnames voor een langere periode te verwijzen. Dat doe je door je web- en appactiviteit te onderbreken.

Hier kan je Google Assistant ook opdragen om opnames na een bepaald tijdsinterval automatisch te verwijderen. Google geeft de mogelijkheid tussen 3 of 18 maanden. Na het aanzetten van deze instellingen hoef je je niet langer meer ongerust te maken dat je gesprekken met je smarthome-apparaten voor eeuwig door Google worden opgeslagen.

google assistant activiteit
Om zoveel mogelijk controle te hebben over je privacy, raden we je aan je activiteit op deze manier in te stellen.