photo scan

Er zijn tegenwoordig geavanceerde scantoestellen beschikbaar die gedrukte tekst meteen naar digitale vorm kunnen omzetten via OCR(Optical Character Recogniton)-technologie. Dankzij Photo Scan hoef je niet te investeren in nieuwe hardware – aan deze gratis Windows-app heb je genoeg.

Het enige wat je moet doen is de app installeren, het programma starten en een afbeelding selecteren door op Browse Photo te klikken. De software zal meteen aan het werk gaan om de tekst te absorberen en in digitale vorm te presenteren. Die tekst kan je vervolgens in verschillende bestandsformaten opslaan, waaronder HTML en RTF. Met het kopieer-icoontje bovenaan de app verplaats je de woorden naar het klembord en kan je deze op eender welke plaats plaats. Wil je de tekst in een word-document gieten, dan zal je waarschijnlijk nog wel enkele lay-outaanpassingen moeten maken om het geheel een vloeiend aanzicht te geven.

Photo Scan bevat ook een speaker-icoontje, waarmee je de tekst door het programma kan laten voorlezen. Je hoeft trouwens zelfs de app niet manueel te openen om ermee aan de slag te gaan. Er is een snelknop ter beschikking die verschijnt als je met je rechtermuisknop op een afbeelding klikt. Ga naar Open Met en selecteer Photo Scan.