printer

Sporadisch enkele bestanden of mappen kopiëren doe je ongetwijfeld vanuit de Windows Verkenner. Wie echter vaak grote volumes kopieert naar diverse locaties (externe schijf, over het netwerk, enz.) heeft wellicht meer aan een tool die een nauwkeurige controle toelaat over het ganse kopieerproces. Copy Handler is precies zo’n tool.

Detailoperatie

Je merkt meteen dat Copy Handler, overigens ook beschikbaar in een portable versie, van een totaal ander kaliber is dan de kopieerfunctie die in Windows zit ingebouwd. Zodra het programma is opgestart kan je data kopiëren of verplaatsen via opties die aan het contextmenu van de Verkenner zijn toegevoegd.

Vanuit het contextmenu van de Verkenner kan je dan de status van de gevraagde acties volgen. Je kan de afzonderlijke operaties bijvoorbeeld op elk moment pauzeren, hervatten of herstarten. Je krijgt ook heel wat statistische informatie over de operaties in uitvoering, zoals de huidige en gemiddelde snelheid, de geschatte duurtijd, de buffergroottes, de prioriteit, enz. Kopieeracties die niet volledig werden uitgevoerd, worden na een herstart van het systeem automatisch hernomen.

Wil je nog – veel – meer instelmogelijkheden, dan moet je in het Options-venster zijn. Hier kan je circa 60 onderdelen geheel naar eigen hand zetten, van de weergave en shell-integratie over de bijhorende geluiden tot de gewenste buffergrootte bij het kopiëren. Kopiëren als een pro dus.