Hand holding tablet with video frame and play button. Video marketing, online cinema. Modern flat illustration, flat design elements for web banners, web sites, infographics. Vector illustration

Je hebt een paar leuke videoclips maar zodra je die op je tablet, smartphone of je pc wil bekijken kom je tot de vaststelling dat het toestel niet met het videoformaat overweg kan. Converteren dus maar, en veel makkelijker dan Wise Video Converter komen de conversietools niet.

Het openingsscherm van Wise Video Converter toont drie grote pictogrammen (GMS, Tablet en PC), en je hebt meteen door wat je te doen staat: het gewenste videobestand naar een van beide pictogrammen verslepen. Het wordt dan aan een lijst met te converteren video’s toegevoegd en de tool stelt automatisch een passend formaat in.

Wil je toch een ander formaat dan hoef je het tandwielpictogram maar aan te klikken. Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin je het gewenste uitvoerapparaat kan wijzigen en het uitvoerformaat kan selecteren. Let wel, opteer je voor GSM of Tablet dan beperkt het formaat zich automatisch tot mp4. Ga je voor PC, dan kan je kiezen tussen mp4, avi, flv, wmv, rmvb, mkv, web, mpg of mp3 (alleen audio).

Verder kan je bij zowat elk uitvoerformaat ook nog diverse instellingen vastleggen voor video (codec, grootte, bitrate, fps en weergaveverhouding – zoals 4:3 of 16:9) en voor audio (codec, kwaliteit, bitrate, kanaal en volume).

Op dezelfde manier voeg je nog andere videobestanden toe. Heb je alles optimaal ingesteld dan hoef je maar de Converteer-knop in te drukken. Je krijgt wel nog de gelegenheid om het uitvoerpad aan te passen.

Niet onbelangrijk: in de gratis versie van Wise Video Converter ben je beperkt tot video’s van maximaal 30 minuten. Verder duikt er tijdens het gebruik van Wise Video Converter af en toe een pop-upvenstertje met reclame rechtsonder je bureaublad op. Vervelend maar niet onoverkomelijk.

Ook handig om weten: vanuit het instellingenmenu kan je een portable versie van het programma genereren.