[download_file]De meeste gebruikers zijn wel in hun sas met Windows 10, maar dat die razend populaire spelletjes zoals Solitaire, Minesweeper, FreeCell, Hearts en Mahjong verdwenen zijn, valt voor velen lastiger te verteren. Gelukkig is daar Windows 7 Games for Windows 10 and 8: jawel, ze zijn terug!

Windows 7 Games for Windows 10 and 8 blijkt een fikse download van haast 150 MB, maar positief is alvast dat je bij het opstarten van het uitgepakte exe-bestand zelf kan beslissen welke onderdelen (lees: spelletjes) je al dan niet mee wilt installeren op je Windows 8(.1) of 10-systeem. Naast de titels die we hierboven al hebben vermeld, zitten daar verder ook nog tussen: Chess, Purble Place, SpiderSolitaire en een drietal Internet Games (Backgammon, Checkers en Spades). Meer dan de gewenste vinkjes plaatsen en de knop Installeren indrukken hoef je niet te doen. Op het einde van de rit verwijder je wel best het vinkje bij Discover Winaero Tweaker to tune up Windows 10/8.1/8 als je weinig voelt voor deze tool.

Na afloop vind je dan de geselecteerde spelletjes netjes verzameld terug via het startmenu van Windows, in de rubriek Games.