dvd-rw

[download_file]Hoewel er op de dvd-lezer in je computer een knopje voorzien is om de schuif te openen, is het vaak handiger om dat met een sneltoets te doen. Standaard zit die optie in de meeste pc’s niet ingebakken, maar Door Control past daar snel een mouw aan.

Door Control is een klein tooltje (1,7 MB) dat zich in het Systeemvak nestelt en van daaruit toelaat om de dvd-lezer te openen en sluiten met een muisklik of een sneltoetscombinatie naar keuze. Om je sneltoets in te stellen, rechterklik je op het icoontje van Door Control en selecteer je Hot Key. In dit venster kan je aangeven welke toets(en) je wilt gebruiken om het dvd-gleufje te openen. Stel je liefst een combinatie van toetsen in, gebruik dan een + in het veld (bv. CTRL + X).

Om er zeker van te zijn dat je Door Control altijd ter beschikking hebt, stel je het tooltje best zo in dat het telkens mee opstart met Windows. Zo hoef je niet steeds eerst op het tooltje te klikken om je sneltoets te gebruiken. Rechterklik opnieuw op het icoontje in het systeemvak en selecteer Load Door Control at Startup. Omdat de software erg weinig RAM verbruikt, zal deze instelling amper effect hebben op de prestaties van je systeem.