weg

Krijg een visueel en gedetailleerd overzicht van de virtuele weg die je data aflegt naar eender welke online bestemming met behulp van Open Visual Traceroute.Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


[download_file]

Of je nu een nukkige netwerkverbinding aan het troubleshooten bent of gewoon eens wil weten welke route je datapakketjes afleggen wanneer je bijvoorbeeld naar een of andere server surft: Open Visual Traceroute stelt het hele traject overzichtelijk en plastisch voor.

Na de installatie van Open Visual Traceroute – die overigens ook de WinPcap-driver mee op je systeem zet – kan je meteen aan de slag. Je hoeft maar het IP-adres of de hostnaam van het beoogde doel in te vullen waarna de tracering van start gaat. Bij elke hop krijg je detailinformatie te zien, waaronder het land, de stad, de lengte- en breedtegraad, het IP-adres en de hostnaam, de latentietijd en de fysieke afstand (in KM) tot het vorige knooppunt. Tegelijk zie je de route in “real time” op een wereldkaart uitgetekend. Wanneer je een punt op de kaart aanklikt, toont Open Visual Traceroute je meteen de bijhorende hop in de lijst, en omgekeerd. Je bepaalt zelf welke lagen je op de kaart wil zien en er zijn behoorlijk wat lagen beschikbaar, zoals Bing Imagery, Place Names, Open Street Map, Political Boundaries, enz.

Je kan op elk moment een deel van de route opnieuw laten afspelen. Het is eveneens mogelijk een schermafbeelding te maken, de data naar het klembord te kopiëren of naar een csv-bestand te exporteren.

Daar houden de mogelijkheden echter niet bij op. Open Visual Traceroute biedt namelijk ook een whois-lookupfunctie aan: met een druk op de knop kan je de bijhorende registratie-informatie aflezen. De noodzaak van een WinPcap-driver zette je wellicht al op het juiste denkspoor: het programma laat je inderdaad ook toe datapakketjes te ‘sniffen’ die naar een specifieke host of IP-adres gaan, zowel TCP-, UDP- als ICMP-pakketjes. Als je dat verkiest kan je hierbij een filter op maximale pakketgrootte instellen.