Gaming

[download_file]

Bij sommige games ligt tussen overleven of sterven een fractie van een seconde. Als enthousiaste gamer wil je dus het onderste uit de systeemkan halen. Geen overtollige programma’s en services bijvoorbeeld, geen overbodige systeemfuncties, geen nukkige firewall. Liever dan net voor het gamen telkens zelf alles optimaal in te stellen, laat je dat klusje aan Game Fire over.

Bij het opstarten van Game Fire krijg je informatie over de huidige status van je systeem te zien, waaronder het actuele cpu-gebruik, het geheugengebruik, de temperatuur van je cpu, gpu, harde schijf en moederbord. Leuk, maar voor de rest kan je hier niet zoveel mee.

Profiel inschakelen

Anders wordt het wanneer je het tabblad Gaming Profile opent. Hier kan je namelijk verschilende game-profielen creëren, waarbij je bij elk profiel heel nauwkeurig kan aangeven welke services, functies en hardware actief moeten zijn en welke niet. Al deze instellingen zijn opgedeeld in een handvol rubrieken: General Settings, Hardware, Visual Effects, System Functions en System Security. Zo vind je hier onder meer opties terug om de Windows Firewall, Action Center en Defender op non-actief te zetten, om de Windows indexerings- en updateservice op te schorten of om bepaalde hardware als (netwerk) printers, Bluetooth-apparaten of camera’s en scanners tijdelijk uit te schakelen. Een aantal profielen zijn overigens al vooraf gedefinieerd, zoals Maximal Optimization en Multiplayer Online Games.

Met een druk op de knop activeer je dan het gewenste profiel. Na afloop hoef je deze gaming modus maar uit te schakelen om je systeem netjes naar de vorige instellingen te laten terugkeren. Handig is nog dat je vanuit deze tool je favoriete games kan laten opstarten waarbij dan automatisch het gewenste gaming profiel wordt geactiveerd. Er is tevens een betaalde versie van dit programma beschikbaar, met nog bijkomende optimalisatiemogelijkheden.