[download_file]Er bestaan weliswaar webservices waarmee je een of andere videoclip van YouTube kunt downloaden (zoals keepvid.com), maar een desktoptool als Wise Video Downloader werkt toch een stuk comfortabeler wanneer je geregeld meerdere clips wil binnenhalen.

De interface van het Wise Video Downloader is erg overzichtelijk. Ofwel ken je de URL van de clip die je wilt downloaden en dan hoef je die maar in te vullen, ofwel vul je een of meer zoektermen in waarna het programma zelf naar bijhorende videoclips in YouTube gaat speuren. Je krijgt dan een overzicht (inclusief miniatuurafbeeldingen) van de resulterende video’s waarna je er een of meer kunt selecteren ter download.

Bij elk download kun je dan het gewenste uitvoerformaat selecteren en dat zijn er best wel veel. Gewoonlijk kun je kiezen uit verschillende resoluties, zowel in mp4 als webm, maar het is ook mogelijk alleen de bijhorende audio te extraheren, eveneens in verschillende kwaliteiten. Als je liever eerst de video in volle glorie op YouTube zelf wil zien voor je die downloadt: een muisklik volstaat.

Het programma lijst ook netjes op welke clips je al eerder hebt gedownload en je beslist zelf in welke (standaard)map de downloads horen terecht te komen.

Lukt het downloaden niet omdat je bijvoorbeeld achter een proxyserver zit: ook daar heeft Wise Video Downloader aan gedacht. Verder bevat de tool ook de knop Converteer. Dat lijkt veelbelovend maar wil je gedownloade video’s daadwerkelijk ook naar een ander formaat willen omzetten, dan moet je blijkbaar wel eerst Wise Video Converter ophalen en installeren. Handig is nog dat er ook een portable versie van Wise Video Downloader mogelijk is; vreemd genoeg moet je die dan wel zelf genereren vanuit het (geïnstalleerde) programma.

Af en toe duikt er wel een pop-upvenstertje op nabij het Windows systeemvak waarin Wise reclame maakt voor een of andere stukje software. Vervelend, maar wellicht niet onoverkomelijk.

Email*
Subscription Group