Als vaste bezoeker van Clickx.be heb je het misschien wel gemerkt: je favoriete technologiewebsite laadde niet of heel traag. Dit kwam door de snelle groei van zusterwebsite TechPulse. Die bracht ook een nadeel met zich mee: de server kon het grote aantal bezoekers moeilijk verwerken.

De laatste tijd hebben we daardoor op Clickx.be wat technische problemen ervaren, waardoor onze website langzaam of helemaal niet laadde met de foutmelding ‘Error establishing database connection’ tot gevolg. Dat zorgde voor frustraties, zowel bij de lezers als op onze eigen redactie. Heel vervelend, maar gelukkig zijn we nu helemaal klaar voor de toekomst.

Sinds deze week zijn we verhuisd naar een nieuwe server, die onze site veel sneller maakt. Ook de vervelende foutmelding is hiermee verdwenen. Vanaf nu kan je dus weer fijn surfen op je favoriete site.

Op naar de toekomst

We zijn momenteel met onze partner Combell de website aan het testen om zo alle bugs eruit te halen. Kom je iets tegen, meld het dan via marketing@minoc.com. We verwachten dat dit nog enkele dagen/weken gaat duren. Gedurende die tijd voeren we ook enkele optimalisaties door, waardoor de website beter gaat lopen.

Zodra alle bugs zijn verdwenen, gaan we verder met het ontwikkelen van nieuwe functies die de website nóg beter maken. Daarover later meer.