Voortaan kan je zelf je abonnement samenstellen bij Mobile Vikings. De MVNO brengt het ‘focus’-concept van zijn prepaid-aanbod naar het abonnementssysteem. Prepaid-klanten kunnen al sinds september 2015 een zogenaamde focus kiezen wanneer ze belwaarde kopen. Voor 15 euro krijgen ze dan de optie om te gaan voor 4 GB aan data maar minder belminuten, of 2 GB aan datavolume met meer belminuten, al naargelang hun noden.

Ook abonnees krijgen die mogelijkheid nu. Ieder abonnement bestaat uit twee pijlers: data en belminuten. Opnieuw kan je voor een gegeven budget twee keuzes maken. Zo kost een abonnement met 2 GB aan data en 150 belminuten 15 euro, net als ééntje met 4 GB aan data en 50 belminuten. Wie intekent op een abonnement, kiest voor het maandelijkse tarief, niet voor een vaste samenstelling. Je kan met andere woorden flexibel wisselen tussen van de datafocus naar de belfocus wanneer je op een gegeven maand verwacht dat je meer zal telefoneren.

Voor bestaande abonnees verandert er momenteel niets. Hun abonnementsformule blijft doorlopen als voorheen.  Ze hebben vanaf vandaag wel de optie om flexibel te schakelen. Nieuwe abonnees moeten meteen kiezen hoe ze hun abonnement moeten samenstellen.

Het flexibele systeem heeft als gevolg dat er een heleboel nieuwe formules ontstaan. Je kan de vier opties uit iedere pijler immers vrij combineren. Zo kan je voortaan een abonnement met 1 GB aan data en 150 belminuten kopen voor 13 euro per maand, of eentje met een datavolume van 8 GB en slechts 50 belminuten voor 22 euro. Daarmee biedt Mobile Vikings opnieuw één van de goedkoopste opties aan voor wie een flinke hap data wil, zolang telefoneren geen prioriteit is.

Update: Een lezer maakt ons er terecht op attent dat Voo Mobile voor 20 euro 9 GB aan data biedt, en dus nog iets goedkoper is.