De opslagcapaciteit van iPhones wordt meer en meer door gebruikers aan de kaak gesteld. Zo had het instapmodel van de iPhone 6s slechts 16 GB opslagruimte, dat niet uitbreidbaar was. Wie meer capaciteit wilde, diende onmiddellijk de stap te maken naar 64 GB voor een meerprijs van maar liefst honderd euro. Het instapmodel van de nieuwe iPhone 7 heeft dubbel zoveel opslagruimte (32 GB), maar ondertussen wil je eigenlijk minstens 64 GB voor een premium toestel waarvan je de opslag niet kan uitbreiden. Wie meer capaciteit wil hebben, dient wederom een grote stap te maken naar 128 GB en betaalt hier een fikse meerprijs voor.

iPhone-liefhebbers hebben vaak dus eerder een geringe hoeveelheid opslagruimte. Deze beperkte capaciteit wordt bovendien verspild door apps die onnodig veel cache verbruiken. Gelukkig bestaat er een eenvoudige truc om in tijden van nood je kostbare opslagcapaciteit terug te vergroten.

iPhone-trucje

Voor iOS 10 beschikbaar was, kon je ervoor zorgen dat verspilde opslagruimte werd vrijgemaakt door een lange film te downloaden. Deze truc werkt niet langer in iOS 10, maar enkele opmerkzame iPhone-gebruikers hebben een alternatieve manier gevonden om de capaciteit van hun toestel terug te vergroten.

Stel dat je nog maar 1 GB opslagruimte vrij hebt. Wanneer je een app probeert te downloaden die groter is dan 1 GB, zoals bijvoorbeeld Hearthstone, zal iOS er alles aan doen om ruimte vrij te maken voor de applicatie, zoals het verwijderen van overbodige data die door sommige apps wordt opgeslagen. Door nadien de grote app te verwijderen, zal je meer vrije opslagruimte hebben. Deze truc werkt het beste indien je initieel erg weinig vrije opslagruimte had.