Een nieuwe functie in macOS Sierra en iOS 10 is het universeel klembord. We leggen je uit hoe je teksten tussen je iPhone en Mac kan kopiëren met de nieuwe feature.

Eén van de nieuwe functies die in macOS Sierra en iOS 10 vervat zit, is het universeel klembord. Met de feature kan je eenvoudig afbeeldingen, video’s en tekst wisselen tussen je Mac, iPhone en iPad. Hoe maak je gebruik van de nieuwe functie?

Vereisten

In de eerste plaats dien je in het bezit te zijn van een Mac- en iOS-toestel die het nieuwe klembord ondersteunen. Je iPhone dient minimaal iOS 10 te hebben en je moet in het bezit zijn van een Mac met macOS Sierra. Verder moet je met hetzelfde iCloud-account ingelogd zijn op je apparaten, dient bluetooth ingeschakeld te zijn en moet handoff op al je toestellen geactiveerd zijn.

Kopiëren

Om tekst te kopiëren met het universeel klembord moet je op je iOS-apparaat een stukje tekst selecteren. Tik vervolgens op ‘Kopieer’ en open op je Mac bijvoorbeeld de Notities-app. Je kan de gekopieerde tekst in de app plakken zoals je dit gewend bent.

Wil je een link uit Safari kopiëren? Tik dan op de deelknop in de browser en kies voor ‘Kopieer’. Ga naar de browser op je Mac en je kan wederom de link plakken zoals je dit met het klembord van vroeger ook kon.

Tot slot kan je een foto of video kopiëren met behulp van het universeel klembord. Open de foto’s-app op je iPhone en tik op de foto of video die je naar je Mac wilt halen. Nadat je op de deelknop hebt geklikt om de foto of video te kopiëren, kan je het bestand plakken in een applicatie op je Mac.