Netflix breidt zijn functionaliteit de laatste tijd erg uit. Na de mogelijkheid om je favoriete films en series offline te bekijken, kan je ze nu ook bekijken in een virtuele realiteit (VR). Net als de offline-functie vele limieten heeft, is dat ook voor de nieuwe VR-app het geval.

De nieuwe app van Netflix is namelijk alleen beschikbaar voor smartphones die kunnen werken met Google’s nieuwe VR-platform ‘Daydream’. Voorlopig zijn dat alleen de Pixel-toestellen en de Motorola Moto Z. Daar de Pixels bij ons nog niet beschikbaar zijn, zal je bij ons dus op zoek moeten naar een Moto Z.

[related_article id=”166622″]Wie toch een Daydream-compatibel toestel bezit, moet echter oppassen: voorlopig zijn er nog problemen met de VR-functionaliteit die toestellen doet oververhitten. Het is af te raden om Daydream langer dan een halfuur aan een stuk te gebruiken.

Momenteel voegt de app niet veel toe aan de kijkervaring. Je wordt naar een gezellige woonkamer geteleporteerd, waar je dan gewoon naar een televisiescherm kijkt, met alle opties beschikbaar aan de zijkanten. Leuk voor wie onderweg toch gezellig wilt relaxen, maar je krijgt geen revolutionaire toestanden.