Geen slecht resultaat, al mag het nog iets scherper.
Geen slecht resultaat, al mag het nog iets scherper.

Google heeft voor alle belangrijke noden een app, zo lijkt het wel. Het Google Foto’s-team versterkt die perceptie nog eens door een scanapp uit te brengen voor oude foto’s. Op die manier heb je niet langer een echte scanner nodig om die oude afbeeldingen te digitaliseren, en is het resultaat beter dan wanneer je er gewoon een nieuwe foto van maakt met je smartphone.

De app loopt vanaf vandaag in het wild rond in de App Store van Apple en in de Google Play Store. Je kan hem gratis downloaden en gebruiken, en er is integratie voorzien met Google Foto’s, zodat de afbeeldingen meteen gesynchroniseerd worden in de cloud.

Uiteraard is de app bedoeld als lokmiddel om nog meer mensen naar de Foto’s-app te lokken, maar niettemin is het een handig hulpmiddel om die oude prints eindelijk eens te digitaliseren.

Handig, maar ondermaats

google photoscan 3We gingen kort aan de slag met de app en waren zeker niet ontevreden met het resultaat. Afhankelijk van de situatie waren de afbeeldingen net te vaak overbelicht, wat voornamelijk te danken is aan het feit dat je flits de hele tijd gebruikt wordt om het resultaat te ‘verbeteren’.

Het gebruik van de app is gelukkig makkelijk en bevat een grote foutmarge. Je krijgt een kader te zien waarbinnen je de gewenste foto plaats en vervolgens krijg je vier bollen te zien. Die moet je een voor een afwerken, waarna de app het resultaat aan elkaar hangt.

Google gaat zelf aan de slag met je werk, maar indien je niet helemaal tevreden bent met de kadrering, kan je de hoeken altijd manueel opnieuw bijstellen. Een erg handig hulpmiddel, maar de uiteindelijke fotokwaliteit kan nog net iets beter.