De foto’s die de smartphones van Google kunnen maken, zijn nu al legendarisch. De Google Pixel-toestellen worden bejubeld om hun kwaliteit, responsiviteit en snelheid. Charles Chow ging aan de slag met de toestellen en kwam tot de conclusie dat die ervaring eigenlijk ook mogelijk is op de Nexus 5X en 6P. Om dat te bewijzen ontwikkelde hij een app die de standaard camera-app van de Nexus-smartphones vervangt.

Als je naar zijn website gaat, vind je daar het apk-bestand dat je moet downloaden en installeren (sideloaden heet dat dan). De app maakt je camera haast zo snel en goed als die van een Pixel. Niet helemaal, natuurlijk, aangezien een deel nog steeds hardwarematig gebeurt. De app heet Camera NX V4 en is gratis voor iedereen, maar je vindt hem niet in de Play Store van Google.

Het gebruik van deze app zou in principe veilig moeten moeten zijn, maar het is goed mogelijk dat je nog heel wat bugs tegenkomt. De app is immers experimenteel en meer om te bewijzen wat er mogelijk is, dan dat het een afgewerkte app moet zijn. Niettemin kan je je er goed mee amuseren en zullen je vrienden versteld staan van de snelheid van jouw camera. Doe er je voordeel mee.