Om surfen eenvoudiger te maken op grotere smartphones, sleutelt Google aan de adresbalk op Chrome.

De smartphonemarkt evolueert naar grotere schermen, en daar moeten ook ontwikkelaars steeds meer rekening mee houden. Een omvangrijk scherm verhoogt de leesbaarheid, maar maakt werken met een hand moeilijker. Om die reden experimenteert Google met een adresbalk die onderaan het scherm verschijnt. Android Police merkte de verplaatsing op.

In testversie Chrome Canary is de experimentele functie opgedoken onder de flag “Chrome Home”. Je schakelt de nieuwe flag in door naar “chrome://flags/#enable-chrome-home” te surfen in Canary en de functie te activeren. Nadat je de browser opnieuw opgestart hebt, verschijnt de adresbalk aan de onderkant van Chrome. Volgens Android Police moet Google duidelijk nog wat polijsten aan de verandering, aangezien de ruimte die bovenaan vrijkomt gewoon leeg is.

Google is niet de enige die aan zijn software sleutelt om op de groter wordende smartphones in te spelen. Onlangs kwam nog aan het licht dat iOS een verborgen toetsenbord bevat dat je met één hand kan bedienen.