De camera’s van Android toestellen ontwikkelen zich in een rap tempo. Kijk bijvoorbeeld naar de kwaliteit van de camera in de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S9! Dit maakt dat het steeds gemakkelijker wordt om prachtige foto’s te maken met je mobiele telefoon. Om deze foto’s vervolgens te kunnen bewerken, worden er verschillende apps aangeboden in de Google Play Store. Een deel van deze apps is gratis, andere apps kosten een paar euro. Met de apps kun je onder meer de helderheid, de focus en bijvoorbeeld het contrast van een foto aanpassen. Zo wordt het eindresultaat prachtig! Houd er rekening mee dat de kwaliteit van deze apps niet te vergelijken valt met bijvoorbeeld Photoshop. De apps zijn vooral interessant als je goedkoop en snel foto’s wilt kunnen bewerken.

Gratis Google Play Store apps om foto’s te bewerken

Wanneer je over het bewerken van foto’s spreekt, zal Adobe Photoshop vrijwel altijd z’n intrede in het gesprek doen. Met Photoshop kun je foto’s van tal van verschillende effecten voorzien. Niet alleen biedt Adobe Photoshop voor computers aan, ook heeft Adobe een app voor Android toestellen. Adobe Lightroom is een app die gratis gedownload kan worden. Voor een aantal functies uit deze app is een abonnement op Adobe Creative Cloud vereist. De app beschikt over alle basisfuncties om je foto’s enigszins te verbeteren. Denk aan het wegwerken van rode ogen en het veranderen van het contrast in de foto.

Beste betaalde Google Play Store apps voor fotobewerking

Een van de beste, betaalde Google Play Store apps om foto’s te bewerken op je mobiele telefoon is Aviary. Deze app heeft een gratis en betaalde versie. Met de betaalde versie, die een kleine tien dollar kost, kun je foto’s helemaal naar eigen wens aanpassen. Denk aan het veranderen van de helderheid, de warmte van kleuren, het contrast, enzovoorts. Ook kun je verschillende kaders aan je foto’s toevoegen, om bepaalde elementen van de foto te accentueren. De gratis versie van Aviary beschikt slechts over een deel van deze functies en is daardoor niet beter dan Adobe Lightroom.

App voor het bewerken van selfies

Ook de moeite van het bekijken waard, is AirBrush. Deze app heeft net als Aviary een gratis en betaalde versie. De betaalde versie kost je maximaal twee dollar, waarmee de app veel goedkoper is dan Aviary. Het leuke aan AirBrush is dat deze app zich specifiek richt op mensen die voornamelijk selfies met hun mobiele telefoon maken. De app beschikt over verschillende functies waarmee je oneffenheden in de selfies weg kunt werken. Ideaal wanneer je de selfies snel op je sociale media wilt kunnen uploaden!

Betaalde apps in de Google Play Store kopen

Kortom, om je foto’s optimaal te kunnen bewerken is het sterk aan te raden om voor een betaalde app te kiezen. Deze betaalde apps voor fotobewerking op je Android toestel bieden over het algemeen veel meer functies. Door een Google Play Store card te kopen, kun je het tegoed van je Google-account in de Play Store heel simpel verhogen! Zo kun je de app direct op je Android toestel installeren. Een Google Play Store card koop je in boekhandels, supermarkten of bijvoorbeeld online op Primera.nl.