Sophos dashboard

Sophos is een vreemde eend in de bijt. AV-Test nam de bescherming van het antivirusprogramma niet op de korrel in de test voor consumentensuites. Dat is een bewuste keuze van Sophos zelf: de focus van het bedrijf ligt immers op beveiliging voor bedrijven. In die categorie werd de securitysuite wel getest.
De beveiliging die Sophos biedt, is uitstekend. De bescherming tegen zero-day-aanvallen is feilloos en tegen klassieke aanvallen is het antivirusprogramma eveneens redelijk opgewassen. Het detectiesucces van 98,4 procent tijdens de laatste test ligt echter net onder het gemiddelde van 99 procent. De impact op je systeem is gemiddeld aan de hoge kant.
Sophos blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Geen enkel gratis antivirusprogramma komt je minder lastig vallen. Niet alleen krijg je van Sophos geen valse positieven, de hele manier waarop de suite werkt, bespaart je moeite. Sophos heeft immers geen dashboard op je computer. De bediening zit in de cloud. Via één centraal portaal kan je de beveiliging van het ganse gezin beheren.
Omdat Sophos Home het uithangbord moet zijn voor de professionele suite en er geen betalende versie van de consumentensoftware bestaat, word je niet overspoeld met reclame voor een betaalde premiumversie van de antivirus-oplossing.
Pluspunten: complete bescherming op zakelijk niveau, handige bediening via cloudportaal, geweldige zero-day-detectie. Minpunten: bescherming tegen klassieke malware kan net iets beter.

AVG Zen