Raspberry Pi

Net als de Arduino werd de Raspberry Pi ontwikkeld door leerkrachten. Verschillende docenten aan de University of Cambridge hadden een afname gezien in de programmeerkennis van hun leerlingen en wilden hier verandering in brengen. De groep lesgevers ging daarom aan de slag met enkele gelijkgezinden om een betaalbare computer te creëren. In 2012 kwam hieruit de eerste Raspberry Pi gevloeid, welke slechts 25 dollar kostte.
Doordat de mogelijkheden van de Raspberry Pi erg uitgebreid zijn, wordt het toestelletje tegenwoordig behalve door scholen ook door hobbyisten omarmt. Net als bij de Arduino is er een grote groep aanhangers ontstaan die hun projecten met de minicomputer online delen en elkaar met raad en daad bijstaan.
Het ruime assortiment aan mogelijkheden van de Raspberry Pi zorgt er eveneens voor dat het niet eenvoudig is voor kinderen en programmeergroentjes om voor het eerst met het toestelletje aan de slag te gaan. Gelukkig bestaan er daarom verschillende wetenschapsclubjes waar kinderen begeleid worden bij het zetten van hun eerste stapjes met de Raspberry Pi. Bovendien kan je eveneens pakketten met materiaal en uitleg voor leuke projectjes met de minicomputer kopen.