Bingel

Het leerplatform bij uitstek in Vlaanderen is Bingel. Het platform van VAN IN werd in 2011 gelanceerd in 20 procent van de Vlaamse basisscholen en heeft ondertussen zijn intrede gemaakt in 8 op de 10 basisscholen in Vlaanderen. Bovendien bestaat er sinds vorig schooljaar het leerplatform Diddit, welke in het secundaire onderwijs gebruikt kan worden.
In Bingel worden twee vormen van leren aangeboden. In de eerste plaats worden leerlingen aangemoedigd de Bingel-wereld zelf te verkennen en kennis te vergaren op hun eigen tempo. Hiervoor krijgen ze toegang tot opgaves die voor hun niveau geschikt zijn, waardoor ze onbeperkt vakken zoals rekenen, Frans, wereldoriƫntatie en spelling kunnen oefenen.
Verder wordt er gebruik gemaakt van taken. Een leerkracht kan zijn leerlingen bepaalde opdrachten geven, omdat deze kaderen binnen de lessen die op dat moment worden gegeven, of omdat een groep leerlingen een bepaald deel van de leerstof nog niet onder de knie heeft. Bovendien zal het platform automatisch het niveau van de oefeningen aanpassen. Heeft een kind bijvoorbeeld zo goed als iedere rekenopgave juist beantwoord, dan zullen de volgende sommen een stukje moeilijker worden.