Met het compressieprogramma ShellZip kan je eenvoudig bestanden comprimeren, maar ook een enorm aantal soorten gearchiveerde bestanden uitpakken: zip, 7z, sqx, lha, bz2, cab, tar, tgz, gz en gza.

De interface is zeer sober vormgegeven. Net iets te sober om onmiddellijk de werking van het programma te doorgronden; na een beetje heen en weer klikken weten we alle belangrijke functies echter wel te vinden.

[download_file]
Het is mogelijk bestanden aan een archief toe te voegen door ze te openen, of door ze simpelweg vanuit de Windows-Verkenner in het programma te slepen.

Als een gecomprimeerd bestand dat je uitpakt een ‘setup’ of ‘install’ programma bevat, zal ShellZip deze na het unzippen automatisch openen, het programma installeren en de map Tijdelijke Bestanden opschonen.

ShellZip kent geen maximum aantal bestanden dat het in één file kan comprimeren. Er is ook geen maximale bestandsgrootte voor een zip-bestand.

ShellZip kan ook bestanden comprimeren in een .exe-bestand. Wanneer iemand zo’n bestand opent, pakt het zichzelf uit, zonder dat die persoon daar ShellZip of een ander compressieprogramma voor nodig heeft. Dit is handig als je iemand gecomprimeerde bestanden wil e-mailen.

Win98/NT/Me/Win2k/XP

External links

Menonsoft