Hoe kan je tweede paasdag beter beginnen dan met een zoektocht naar paaseieren op het internet? Easter eggs zijn verborgen functies in software die niet meteen nut hebben, maar in de eerste plaats humoristisch bedoeld zijn. Niemand die de kunst van de easter eggs beter beheerst dan Google. We hebben enkele van de leukste voor jou op een rijtje gezet.

1. Atari Breakout

Een zoekopdracht in Google Afbeeldingen naar “Atari Breakout” geeft je niet alleen screenshots van het oude arcadespelletje, maar laat je het spel ook meteen spelen in je browser.

2. Blink HTML

Deze easter egg demonstreert wat er gebeurt als je de tag blink in je HTML-code gebruikt. Zoek naar “blink HTML” of “blink tag” en de pagina geeft het effect van de code weer.

3. Conway’s Game of Life

John Horton Conway is een Brits wiskundige die voornamelijk bekend is geworden door zijn Game of Life. Dat ‘spel’ is een cellulaire automaat en kan je in actie zien door in Google te zoeken naar “Conway’s Game of Life”.

4. Doge

Doge verovert het internet. Zoek op YouTube naar “doge meme” en de Shiba Inu is daar, vergezeld door ieders favoriete lettertype Comic Sans.

5. Eenhoorn

Als je in de Google Play Store op de zoekknop klikt zonder een zoekterm in te geven, gaat Google voor jou automatisch op zoek naar de mythische eenhoorn.

6. Harlem Shake

Zoek op YouTube naar “do the Harlem Shake” en je kan al raden wat er gebeurt. Je krijgt niet alleen een massa resultaten van dansende mensen, maar de zoekresultaten zelf beginnen ook te dansen.

7. Tardis

Deze is er eentje voor fans van de tv-serie Doctor Who. Bezoek deze locatie in Londen via Google Maps en je kan een kijkje nemen in de Tardis.

8. Zerg Rush

Zoek in Google naar “Zerg Rush” en het scherm verandert in een spel. Vernietig zo veel mogelijk O’s voordat zij al jouw zoekresultaten vernietigen.